пʼятниця, 14 жовтня 2011 15:42

Націоналістів не пустили на Хрещатик - Марш слави УПА пройде вище

Націоналістів не пустили на Хрещатик - Марш слави УПА пройде вище

ВО "Свобода" заявила, що її заявка на проведення Маршу слави УПА від пам'ятника Тарасу Шевченку до Михайлівської площі не була відхилена міською владою Києва. Разом з тим, суд заборонив проведення акції на Хрещатику.

Про це Gazeta.ua повідомив голова прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Влада розуміє, що сьогоднішня акція відбувається після винесення вироків одному з лідерів опозиції (Юлії Тимошенко - ред.) і патріотам Запоріжжя ("тризубівцям" - ред.), а це акумулює величезне незадоволення. Тому логічно, що суд заборонив акції на Хрещатику", - зауважив націоналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захисникам" Києва від "бандерівської нечисті" заборонили перекривати Хрещатик

З огляду на це "свободівці" заздалегідь подали декілька паралельних заяв, передбачаючи, що заборона може бути тоді, коли є дві заявки від різних політсил на одне і те саме місце.

"Одну нашу заявку на проведення Маршу суд не заборонив, оскільки ніхто інший більше на проведення по цій вулиці акцій заявки не подавав", - додав Сиротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти "партизанськими стежками" з'їжджаються до Києва на Марш УПА

Він уточнив, що не заборонений маршрут від пам'ятника Шевченку по вул. Володимирська до Михайлівської площі.

"Так зрештою шлях Маршу УПА останніми роками і пролягав", - підкреслив політик.

Крім того, Сиротюк розповів, що концерт за участю українських рок-зірок, який має відбутись сьогодні увечері на Михайлівській площі, "Свобода" організовувала "у підпільних умовах".

"Ми не є офіційними організаторами цього заходу, хоча насправді це наш концерт. Два місяці ми докладали зусиль, щоб домогтись встановлення сцени і проведення святкового виступу. Вчора нам нарешті поставили останній підпис, перед цим ми пройшли багато різних інстанцій. Наразі сцена встановлена на Михайлівській площі, тому все гаразд", - підсумував націоналіст.

Зараз ви читаєте новину «Націоналістів не пустили на Хрещатик - Марш слави УПА пройде вище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

104

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі