понеділок, 02 травня 2022 13:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони прокоментували можливий напад Росії на Молдову

У Міноборони прокоментували можливий напад Росії на Молдову
Росія вже розробила план військового вторгнення в Молдову. Фото: pixabay.com

Росія у разі захоплення України зробить із неї плацдарм для нападу на інші країни.

Зокрема, таким чином Російська Федерація може вторгнутися у Молдову, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону.

"З приводу Молдови. По всій стратегії їхньої війни зрозуміло, що Україна не кінцевий пункт і не кінцева мета. Росіяни будуть рухатися далі і Україну готують саме як плацдарм. Західний світ вже теж це зрозумів, і ви бачите, що міжнародна політика і міжнародне ставлення до ситуації в Україні дуже серйозно змінилося", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС прокоментували можливий напад Росії на Молдову: "Не все так просто"

Росія вже розробила план військового вторгнення в Молдову. Водночас одним з планів Кремля може стати масовий десант на транспортних літаках і вертольотах у невизнаному Придністров'ї, які вилетять із захопленого Криму, повідомляють у The Times.

Кремль ухвалив рішення про напад на Молдову. Так Росія спробує відкрити звідти "новий фронт" проти України. "Успішне захоплення" призведе до того, що війська РФ можуть увійти в чорноморський порт Одеси із заходу. Росія може запустити у Молдові "донбаський сценарій" та визнати його частиною РФ. Крім цього, є інформація, що війська туди можуть доправити з Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони прокоментували можливий напад Росії на Молдову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі