понеділок, 02 травня 2022 10:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС прокоментували можливий напад Росії на Молдову: "Не все так просто"

У МВС прокоментували можливий напад Росії на Молдову: "Не все так просто"
Росія планує напад на Молдову. Фото: Newsmaker

У британському виданні The Times повідомили, що Росія таки вирішила напасти на Молдову.

Однак, не все так просто. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі 24 каналу.

"Для того, щоб це зробити (напасти на Молдову – Gazeta.ua) потрібно пролетіти територію України. Іншого варіанту немає. Або Румунія, або Україна",– заявив Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приховують пересування військової техніки: білорусам відрізали інтернет

Водночас одним з планів Кремля може стати масовий десант на транспортних літаках і вертольотах у невизнаному Придністров'ї, які вилетять із захопленого Криму, кажуть у The Times. Раднику міністра внутрішніх справ відомо про це, а отже, такий ризик справді є.

"Чи існує ймовірність того, що справді кілька літаків Іл-76 з Криму направлять до Тирасполя? Теоретично, напевно, такий варіант існує", – зазначив він.

Проте радник МВС наголосив на тому, що не факт, що всі літаки справді долетять до Тирасполя. Мовляв, можуть виникнути проблеми.

"Я б не давав таку вірогідність", – прокоментував він.

Загалом Денисенко дотримується думки, що ситуацію з ймовірним вторгненням в Молдову ще варто розглядати та аналізувати. Однак у провокаціях у Придністров'ї впевнений без сумнівів та вважає, що росіяни нагнітають ситуацію.

Кремль ухвалив рішення про напад на Молдову. Так Росія спробує відкрити звідти "новий фронт" проти України. "Успішне захоплення" призведе до того, що війська РФ можуть увійти в чорноморський порт Одеси із заходу. Росія може запустити у Молдові "донбаський сценарій" та визнати його частиною РФ. Крім цього, є інформація, що війська туди можуть доправити з Криму.

Зараз ви читаєте новину «У МВС прокоментували можливий напад Росії на Молдову: "Не все так просто"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі