понеділок, 02 травня 2022 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусам блокують інтернет для приховування інформації про військових РФ - розвідка

Білорусам  блокують інтернет для приховування інформації про військових РФ  - розвідка
Пересування ворожої техніки. Фото: RFE

Білорусам вимикають інтернет, щоб приховати інформацію про пересування окупанів.

Вперше відключення інтернету було зафіксовано 1 квітня. Протягом місяця у доступі до мережі Інтернет були обмежені цілі регіони Білорусі, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працює Bayraktar: біля Зміїного українські "пташки" знищили два катери РФ

"За оцінками воєнної розвідки України, відключення користувачів від мережі Інтернет скоординовані спеціальними службами. Таким чином КГБ Білорусі та ФБС Росії намагаються обмежити спілкування патріотично налаштованих громадян та запобігти поширенню інформації у соціальних мережах про пересування територією республіки російської військової техніки", - йдет ься у повідомленні.

Аномалії у доступі до мережі в окремих районах на південь та південний схід від Мінська вказують на коридор руху військової техніки.

Європейський союз може включити Білорусь до шостого пакету санкцій проти Росії. Він стосується обмеження постачання нафти й роботи фінансового сектора. "Білорусь буде включена до пакету за її роль у сприянні російському вторгненню, зокрема, як плацдарму для військ на початку наступу", - пише Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Білорусам блокують інтернет для приховування інформації про військових РФ - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі