неділя, 25 листопада 2012 08:26

У Львові у Голодоморі звинуватили українців
13

Фото: Фото: Нелі Марчук

24 листопада у Львові близько 500 людей взяли участь у мовчазній ході в пам'ять про загиблих у Голодоморі. Організував акцію рух "Автономний опір".

О 18:00 на площі перед пам'ятником Степанові Бандері зібралися люди зі свічками та лампадками. Вони вибудувалися у колону по 4 особи. Попереду тримали банер "За глум не сльози – тільки кров" із зображенням револьвера та Портрета Миколи Лемика.

Колона пройшлася вулицею Степана Бандери, Дорошенка й біля пам'ятника Тарасові Шевченкові зупинилася для віче.

Біля пам'ятника жертвам політичних репресій Олена Незабудка виголосила у мегафон, що теперішня влада продовжує геноцид народу й кількість українців щомісяця зменшується.

Біля пам'ятника Шевченкові люди стали півколом, вшанували полеглих хвилиною мовчання. Потім молода поетеса Наталка Крісман прочитала вірш й Зенон виголосив промову.

"Неправильно шукати проблему в одних окупантах. Наші люди звикли перекидати свої проблеми на будь-кого, але не на себе, - говорив у мікрофон націоналіст. - Поки вони чекали на милість батюшки чи місцевого баріна і тихо мовчали у власних комірках, окупанти обдерли все, що могли. Насправді, для покращення тодішньої ситуації потрібна була всього-на-всього самоорганізація. Скільки мільйонів українців терпіло голод: 10, а може 20 чи 30? А скільки окупантів було? Може Сталін чи керівники обкомів особисто ходили і їжу відбирали? Та ходили ті ж самі українці, які за корочку, погони та за пайок ладні були продати рідну матір, народ і Батьківщину загалом. А що ж відбувається зараз? Сьогодні "пси системи", як тільки отримають наказ, заберуть у вас все до останнього. Ми ненавидимо чиновників, але чекаємо, щоб вони щось для нас зробили. Ми не любимо депутатів і мовчки йдемо за них голосувати. Ми зневажаємо ментів, але при нагоді вклоняємось їм. Якщо щось подібне станеться сьогодні, українці знову будуть стадом бездумних баранів, який знову тупо вестимуть на убой. Все, що нам зараз потрібно – це повірити в себе, самоорганізуватись. І тоді ми не тільки перестанемо боятись, тоді нам не потрібні будуть ні чиновники, ні депутати, ні менти. І тоді ми разом зробимо те, чого не можемо робити поодинці. Тільки самоорганізація, братерство та солідарність допоможуть нам сконсолідуватись та зробити життя кращим шляхом прямого народовладдя. Ми переможемо тому, що майбутнє належить нам".

Після цього люди виклали свічками слово "Помстимося" та розійшлися.

Зараз ви читаєте новину «У Львові у Голодоморі звинуватили українців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі