вівторок, 26 лютого 2013 10:00

У Брюсселі Україна обговорювала трьохстороній консурціум та просила участі ЄС у перемовинах з "Газпромом"

У Брюсселі Україна обговорювала трьохстороній консурціум та просила участі ЄС у перемовинах з "Газпромом"
Олег Зарубінський. Фото: ukr.obozrevatel.com

На саміті Україна-ЄС обговорювалися питання щодо долі газотранспортної системи та допомоги Єворосоюзу Україні у конфліктах з "Газпромом".

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав народний депутат від Партії регіонів Олег Зарубінський.

Він наголосив, що окрім тих документів, які було підписано, не називають ще два меморандуми, які президент Віктор Янукович підписав разом із керівниками ЄС.

"Перший — це меморандум щодо початку діалогу ЄС та України по бізнез-клімату. І другий — це сьомий звіт щодо виконання меморандуму по співробітництву ЄС в галузі енергетичної безпеки", - пояснив він.

Зарубінський підкреслив, що крім цього, також ставилося питання щодо участі Європейського Союзу у модернізації української газотранспортної системи.

"Наскільки мені відомо, президентом України та тими представниками, які були на саміті, зокрема профільним міністром, ставилося питання у трьох форматах. Перший — це участь Євросоюзу у модернізації, а фактично оновленні, ГТС. Другий — це участь ЄС як повноправної сторони в консорціумі щодо управління газотранспортною системою. І третій — виконання зобов'язання Єврокомісії, ЄС щодо енергетичної конвенції, яка існує між Україною та ЄС. Мається на увазі активна участь, яку б ми хотіли побачити ЄС у складних переговорах, навіть конфліктних ситуаціях, які виникають між Україною та "Газпромом", - наголосив Зарубінський.

 

Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі Україна обговорювала трьохстороній консурціум та просила участі ЄС у перемовинах з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі