понеділок, 19 грудня 2022 15:32

Спецтема: Війна Росії проти України

У Берліні прокоментували поїздку Путіна до Лукашенка

У Берліні прокоментували поїздку Путіна до Лукашенка
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін приїхав у Білорусь уперше за три роки. Фото: Getty Images

Німеччина слідкуватиме за поїздкою президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Німеччина посилено підтримує Україну, а від Росії вимагає виведення військ і повернення до "справедливого миру". Про це сказав речник німецького уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

Путін приїхав у Білорусь уперше за три роки, сказав Гебештрайт.

"Звісно, є занепокоєння стосовно того, що може бути пов'язане з цим візитом: чи не зміниться ще раз роль Білорусі у російській агресивній війні проти України, чи не буде вона модифікована", – заявив речник німецького уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велика сімка" попередила Лукашенка

Наразі всі бачать, що Білорусь щонайменше надає допомогу російським військовим, зокрема надавши свій повітряний простір і наземні бази, сказав Гебештрайт.

Речник також нагадав про те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц у нещодавньому інтерв'ю говорив не лише про розбіжності у поглядах з Росією за останні 10 місяців, але й про "глобальні відмінності у принципових питаннях".

Путін прилетів у Білорусь пообіді у понеділок. Летів на літаку Іл із Санкт-Петербурга. Для конспірації у повітря було піднято відразу три літаки, повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

На Волинському і Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявили, повідомив сьогодні Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У Берліні прокоментували поїздку Путіна до Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі