четвер, 23 червня 2011 14:14

У Януковича зрозуміли, що українці 22 червня не поведуться?

У Януковича зрозуміли, що українці 22 червня не поведуться?

Спокійна політична атмосфера, яка панувала 22 червня в Україні, не є чиєюсь заслугою. Чинна влада в Україні просто зрозуміла, що постійно відволікати увагу своїх громадян від важливих питань сьогодення відтворенням історичних конфліктів є безперспективним методом.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив директор Міжнародного інституту демократій, політолог Сергій Таран.

"Вчора нічого не сталось, тоді як всі очікували, як щось станеться. Але це не є чиєюсь заслугою. Просто це свідчить про те, що у країні суспільство довели до напруження з приводу питань історії, мови, культури - так званих символічних питань - до такого серйозного рівня, що вже кожний день календаря, який більш-менш пов'язаний з історією, зустрічають як щось неординарне", - пояснив експерт.

На його думку, такий стан речей є проблемою чинної влади, яка деякий час назад зрозуміла, що її реформи не йдуть.

"Вона намагалась відповідно відволікти увагу суспільства від інших питань сьогодення. Я підозрюю, що тут не обійшлось без допомоги іноземних політтехнологів", - додав Таран.

Разом з тим, за словами політолога, в якийсь момент влада зрозуміла, що постійно відволікати увагу громадян від важливих питань є безперспективним.

"Тому що, по-перше, громадяни вже не так не ведуться. А по-друге, стає зрозумілим, що ця влада не асоціюється з стабільністю. Наразі можновладці починають застосовувати інші методології та підходи до суспільства, або взагалі нічого не застосовують. Тому власне у нас нічого вчора і не відбулось", - резюмував Таран.

Нагадаємо, вчора в Україні вшановували День скорботи та пам'яті жертв війни в Україні та 70-ту річниці нападу гітлерівської Німеччини на Радянський Союз.

Прогнозувалось, що у Львові 22 червня можуть повторитися конфлікти, які мали місце під час святкування Дня перемоги. Але учорашні заходи в Україні пройшли спокійно, без конфліктів.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича зрозуміли, що українці 22 червня не поведуться?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі