середа, 13 лютого 2013 14:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тюремники кажуть, що Тимошенко двічі відмовилася їхати в суд

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко двічі підтвердила свою відмову від участі 13 лютого у проведенні слідчих дій у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, про що складено два акти, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби (ДПтС).

"Учора, коли Тимошенко в категоричній формі відмовилася від участі у сьогоднішньому засіданні Печерського райсуду Києва, під час якого запланований допит свідка, співробітники Качанівської виправної колонії (№54) зафіксували цю відмову, склавши відповідний акт (був опублікований)", - нагадали у прес-службі.

Згодом захисник Сергій Власенко спростував цю інформацію, заявивши, що Тимошенко ні в усній, ні в письмовій формі не відмовлялася від участі у цьому засіданні.

"У зв'язку з цим (...) співробітники колонії об 11.59 повторно звернулися до засудженої та ознайомили її з попередньо складеним актом. Жодних заперечень щодо змісту акта Ю.Тимошенко не озвучувала", - наголошується в повідомленні.

На сайті ДПтС також опубліковано другий акт, який це підтверджує.

 

ДПтС у черговий раз закликає захисників Тимошенко не поширювати неправдиву інформацію про дії служби і підкреслює, що засуджена через заяви своїх адвокатів намагається маніпулювати громадською думкою.

Нагадаємо, 12 лютого прес-служба ДПтС повідомила, що Тимошенко у категоричній формі відмовилася від участі 13 лютого у проведенні слідчих дій у кримінальному провадженні про вбивство Щербаня, про що складено відповідний акт.

Згодом захисник Тимошенко Власенко заявив, що екс-прем'єр ні в письмовій, ні в усній формі не відмовлялася від участі у цих слідчих діях. Потім ДПтС опублікувала на своєму офіційному сайті акт, в якому зазначено, що Тимошенко у категоричній формі відмовилася від участі в цьому судовому засіданні.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники кажуть, що Тимошенко двічі відмовилася їхати в суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі