пʼятниця, 24 червня 2011 13:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко закликала судити її судом присяжних

Тимошенко закликала судити її судом присяжних

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко звернулась до судді Печерського районного суду Києва із клопотанням про перенесення судового процесу щодо її справи до прийняття президентом Віктором Януковичем закону про суд присяжних.

Зокрема, звертаючись до судді Родіона Кіреєва, Тимошенко заявила: "Я вимагаю замінити той фарс, який ми зараз спостерігаємо (Печерський суд. - ред.), на суд присяжних. Саме він дозволить встановити справедливість".

Опозиціонерка, пославшись на Конституцію, зазначила, що такий суд має право на існування в Україні. За її словами, те, що українське законодавство поки що не передбачає подібну інстанцію, легко може виправити парламент і президент.

"Янукович має найбільшу команду у Верховній Раді. Там вже лежить наш законопроект. Хай він через свою фракцію проголосує і підпише цей документ", - сказала Тимошенко.

Політик вимагає від суду зробити перерву у судовому процесі над нею доти, допоки не буде запроваджено суд присяжних. Опозиціонерка запевнила, що в Європі судовий розгляд справи проти неї розглядають як повний "абсурд".

Крім того, Тимошенко попросила перенести судове засідання до іншого залу для того, щоб "не було насилля над людьми".

"У Радянському Союзі також була подібна практика судових процесів над дисидентами. "Ви продовжуєте традиції 37-го року", - звернулась до судді лідер "Батьківщини".

Слід зазначити, що температура в залі судових засідань Печерсьдуже висока, вентиляції немає, вікна заґратовані, кватирки відчинені, двері відкриті. Суддя, а також багато присутніх обливаються потом, усім важко дихати.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликала судити її судом присяжних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі