пʼятниця, 05 січня 2024 15:58

Спецтема: Війна Росії проти України

The Telegraph написали про наступ росіян на Харківщину. У ЗСУ прокоментували

The Telegraph написали про наступ росіян на Харківщину. У ЗСУ прокоментували
Речник Сухопутних військ ЗСУ назвав публікацію The Telegraph маячнею. Фото: ICTV

Начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо назвав маячнею публікацію британського видання The Telegraph, що російська армія нібито планує у найближчі тижні новий "широкомасштабний наступ" на Харківську область.

Про це повідомила LIGA.net.

За словами Фітьо, журналісти "все перекрутили" і в решті матеріалу немає "нічого нового".

Речник Сухопутних військ заявив, що The Telegraph посилається на "якісь незрозумілі підрозділи військової розвідки" і матеріал "не вартий уваги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили ЗСУ зруйнували міф Путіна про "невразливі кинджали" - американський генерал

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, коментуючи матеріал The Telegraph, сказав, що на різних напрямках фронту на Харківщині не фіксують скупчення російських військ, повідомили "Суспільне".

"Скупчення ми наразі не спостерігаємо, не фіксуємо. Всі лінії кордону - ситуація у нас не змінилася. Але ми моніторимо все в режимі онлайн, наші військові вживають всіх необхідних заходів, щоб бути готовим до будь-яких розвитків подій", - сказав начальник ОВА.

"Для того, щоб говорити про плани ворога про будь-який наступ, він має сконцентрувати підрозділи на тому чи іншому напрямку. Наразі такої концентрації немає. Об'єктивних причин казати, що ворог найближчим часом буде здійснювати певні штурмові дії по цьому напрямку, немає. Однак ця ситуація може змінитися щохвилини", - заявив Синєгубов.

Водночас, начальник ОВА сказав, що Російська Федерація не відмовилася від планів окупувати територію у Харківській області.

Протягом минулої доби Сили оборони України відбили атаки росіян на Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському і Запорізькому напрямках, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За 680 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 363 070 осіб. Сили оборони України знищили 11 142 броньованих машин росіян, 6011 танків, 329 літаків і 324 гелікоптери, 23 кораблів і катерів та підводний човен ворога.

Зараз ви читаєте новину «The Telegraph написали про наступ росіян на Харківщину. У ЗСУ прокоментували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі