пʼятниця, 05 січня 2024 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили ЗСУ зруйнували міф Путіна про "невразливі кинджали" - американський генерал

Повітряні сили ЗСУ зруйнували міф Путіна про "невразливі кинджали" - американський генерал
Українці вчаться керувати ракетами, американці - вдосконалювати їх, сказав Філіп Брідлав. Фото: Getty Images

Робота Повітряних сил Збройних сил України увійшла в історію.

Російські ракети "Кинджал" не є не вразливими. Про це в інтерв'ю "Голос Америки" сказав генерал Філіп Брідлав, колишній верховний командувач військ НАТО у Європі.

"Я маю кілька ланцюжків інформації, які свідчать, що Україна змогла збити ці ракети "Кинджал", - сказав генерал.

"Це увійшло в історію. Ми з'ясували, що вони (ракети "Кинджал. - Gazeta.ua) не є невразливими, про що свого часу казав Путін. Путін рекламував, що це найкращі з усіх видів ударних ракет. Тепер ми розуміємо, що це не так, особливо проти останніх версій ракет Patriot та певних інших ракет, які ми передали Україні. Вони справді здатні збити "Кинджали", і мали успіх навіть у такій атаці", - заявив Брідлав.

"Українці вчаться керувати ракетами, американці - вдосконалювати їх", - сказав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги: що увійшло

Захід надав недостатньо допомоги для протиповітряної оборони України, потрібно більше, сказав Брідлав.

"Нам потрібно надавати їм більше можливостей. Як я вже згадував раніше, ми повинні дати їм також ті речі, які не стріляють: датчики, радари, пункти управління, які поєднують усе це разом. Так само як я говорив про F-16. Він стає більш смертоносним, коли підключений до сенсорів та мережі управління. Так само Patriot, SAMP/T, NASAMS, усі речі, які надаються. Усі вони ефективніші, коли підключені до сенсорів та мережі управління, які дають їм змогу визначити, звідки надходить атака", - заявив американський генерал.

"Україна вже робить хорошу роботу з обмеженою кількістю спроможностей, які вони мають. Але нам потрібно дати їм більше, і більше сучасних не лише пускових установок, але й сенсорів, засобів управління, засобів зв'язку тощо. Це зробить зброю більш смертоносною", - резюмував Брідлав.

2 січня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що Повітряні сили ЗСУ збили 10 із 10 російських аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" за допомогою ЗРК Patriot.

З 24 лютого 2022 року Сили оборони знищили 3095 із 3940 ударних БпЛА Shahed-136/131, які випустили росіяни. Також знищили 1709 російських ракет різних типів.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили ЗСУ зруйнували міф Путіна про "невразливі кинджали" - американський генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі