четвер, 03 листопада 2022 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Швейцарія виділить Україні майже $100 млн: на що підуть гроші

Швейцарія виділить Україні майже $100 млн: на що підуть гроші
Уряд Швейцарії виділяє Україні додаткових 100 млн швейцарських франків. Фото: eastnews.ua

Швейцарія виділить Україні додаткових 100 млн швейцарських франків – майже $100 млн – для відновлення енергетичної інфраструктури.

Країна вже допомагає українським енергетикам закуповувати джерела енергії й запасні частини, а також бере участь у ремонті систем залізничних скріплень для перевезення важких вантажів, таких як зерно, йдеться в заяві швейцарського уряду.

"На додаток до нинішньої гуманітарної діяльності в Україні Швейцарія виділяє додаткові кошти на проєкти підтримки термінового відновлення енергетичної інфраструктури та полегшення нестабільної гуманітарної ситуації в зимовий період", – сказано на сайті швейцарського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Неможливо зберігати нейтралітет" – Зеленський зустрівся із президентом Швейцарії

Також Швейцарія надає гуманітарну допомогу тим, хто найбільше постраждав від війни в Україні, допомагає підготуватися до зими: це заміна вікон, забезпечення утеплення та харчування тощо.

Зараз уряд країни розглядає, чи може Швейцарія постачати додаткові товари допомоги, такі як генератори, насоси чи установки для очищення води. Федеральна рада подасть запит до парламенту про додатковий кредит у розмірі 76 млн швейцарських франків на покриття цих витрат.

Президент Швейцарії приїхав до Києва 20 жовтня. Сказав, що хоче взнати про ситуацію і відновлення України.

12 жовтня Швейцарія запровадила санкції проти 30 фізичних і юридичних осіб із Росії.

У вересні президент Володимир Зеленський сказав, що хотів би, щоб Швейцарія заблокувала російські активи.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія виділить Україні майже $100 млн: на що підуть гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі