четвер, 13 жовтня 2022 01:14

Швейцарія розширила санкційний список росіян: їх активи заморозять

Швейцарія розширила санкційний список росіян: їх активи заморозять
Швейцарія заморозила активи, причетних до псевдореферендумів в Україні. Фото: ТСН

Влада Швейцарії ввела санкції проти 30 фізичних та юридичних осіб з Росії через незаконну анексію частини території України.

Таке рішення ухвалив голова Федерального департаменту з питань економіки, освіти та досліджень (EAER), передає Федеральна рада Швейцарії.

"12 жовтня EAER вніс зміни до додатку 8 до указу про заходи, пов'язані із ситуацією в Україні: ще 30 осіб підпадають під економічні санкції та заборону на в'їзд, а ще сім організацій підпадають під економічні санкції", – йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарія змінює умови надання допомоги українським біженцям

Особи та організації включені до списку санкцій через причетність до псевдореферендумів, організованих Росією на українських територіях наприкінці вересня цього року. Тепер їхні активи у Швейцарії будуть заморожені.

EAER також вніс зміни до указу, згідно з якими обмеження, які вже застосовуються до окупованих територій Донецької та Луганської областей України, відтепер також будуть застосовуватися до території Запорізької та Херсонської областей, яка тимчасово не перебуває під контролем українського уряду. Зміни набирають чинності 12 жовтня о 18.00.

30 вересня президент Володимир Зеленський під час спілкування з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії закликав збільшити підтримку України.

"Я хотів би, щоб Швейцарія змогла заблокувати російські активи. Щоб ми могли абсолютно справедливо отримати відшкодування за окупацію українських територій і за ту агресію, яку Росія вчинила проти України", – сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія розширила санкційний список росіян: їх активи заморозять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі