субота, 10 грудня 2022 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Супутники "зловили" позиції російських ракетних берегових комплексів в окупованій Феодосії
1

Російські окупанти в справі протиповітряної та протикорабельної оборони окупованого 2014 року Криму покладаються на зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) С-400 та протикорабельні берегові ракетні комплекси (ПБРК) "Бал" та "Бастіон".

Супутники сервісу Planet Labs "зловили" одну з ракетних позицій окупантів на південь від тимчасово контрольованої росіянами Феодосії, повідомляє "Радіо Свобода".

Позиции ПБРК "Бал"/"Бастион" в Крыму. Хорошо видны шесть машин на стоянке
Фото: Planet Labs

На супутникових знімках позиції 18-го зенітно-ракетного полку ЗС РФ. Чітко видно шість ракетних комплексів на стоянці. При цьому це не бойова позиція, а військове містечко – полк має 12 ракетних установок і шість із них розташовані десь неподалік на бойовому чергуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму горіли казарми окупантів – мережі

Що цікаво, установки заряджені та стоять дуже близько одна до одної – це порушення норм і техніки безпеки.

Видання з посиланням на експертів зазначає, що росіяни, схоже, щосили використовують захоплену 2014 року українську військову інфраструктуру. В такому випадку це може спрацювати проти них – так, боєкомплекти для ЗРК та ПБРК можуть зберігатися на заході Криму, в селищі Чорноморське.

Раніше журналісти "Радіо Свобода" зібрали та проаналізували понад півтори сотні військових об'єктів в Криму, вивчивши супутникові знімки Planet Labs військових баз, аеродромів, місце розташування ППО і кораблів Чорноморського флоту Росії.

У тимчасово окупованому Криму морги та лікарні заповнені російськими військовими. Всю цивільну медичну інфраструктуру в Джанкої, Армянську, Сімферополі та Севастополі окупанти використовують для обслуговування російських військових.

Зараз ви читаєте новину «Супутники "зловили" позиції російських ракетних берегових комплексів в окупованій Феодосії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі