пʼятниця, 26 серпня 2022 21:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму морги переповнені 200-ми

У Криму морги переповнені 200-ми
Знищенні в Україні російські окупанти – в чорних пакетах у морозильній камері. Фото: Оперативне командування "Південь"

У тимчасово окупованому Криму морги і лікарні заповнені російськими військовими.

Всю цивільну медичну інфраструктуру у Джанкої, Армянську, Сімферополі і Севастополі окупанти використовують для обслуговування російських військових. Про це розповіла представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева в інтерв'ю "АрміяInform".

"Усіх поранених та мертвих окупантів з півдня України везуть на територію Криму. Заповнені морги, заповнені лікарні", – розповіла Ташева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянин розповідає дружині, як готується до "концерту Кобзона" – та реве

У Джанкої цивільних лише зрідка пускають у лікарні.

"Дуже багато поховань. Близько сотні поховань нам наразі відомо. Це можуть бути люди з Росії або люди, які можуть бути громадянами України. Що дуже не сприймається місцевим населенням – строковиків, яких не мали б відправити на війну, направляють воювати. Підписують із ними під примусом контракти", – сказала Ташева.

Минулого понеділка в окупованому Севастополі пролунали вибухи. Також "бавовна" була минулого тижня.

Вибухи лунали в селищі Азовське біля Джанкоя в окупованому Криму. Там знаходиться аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку.

Вибухало й на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське. Там були літаки Су-24М і Су-25СМ. Також "бавовна" була біля селища Новофедорівка. Там, за даними "Радіо Свобода", перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Криму морги переповнені 200-ми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі