середа, 01 листопада 2023 16:50

Старт переговорів про вступ України в ЄС буде схвалено 8 листопада - Politico

Старт переговорів про вступ України в ЄС буде схвалено 8 листопада - Politico
Старт переговорів про вступ України в ЄС буде схвалено 8 листопада. Фото: Українське радіо

Європейська комісія через тиждень, 8 листопада, опублікує звіт про прогрес кандидатів на вступ до ЄС з рекомендацією початку переговорів про вступ України та Молдови у блок.

Західні країни, включаючи Німеччину, Францію, Іспанію та Португалію, посилюють тиск на необхідність реформування Євросоюзу. Про це повідомляє Politico.

Зокрема, лідери також готуються розпочати офіційні переговори щодо вступу України та Молдови наступного місяця.

Нині ведеться робота щодо формулювання спільних пропозицій щодо реформи, повідомили виданню офіційні особи чотирьох держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС збирається обмежити торгівлю з РФ на €5 млрд - Bloomberg

"Реформа ЄС настає лише за кілька днів до того, як Комісія опублікує свій звіт про прогрес України та інших країн, які прагнуть стати членами ЄС, 8 листопада", - йдеться в повідомленні.

У цьому документі Брюссель порекомендує розпочати переговори про вступ України та Молдови - за умови "технічних" застережень, у яких країнам необхідно досягти більшого прогресу, від створення міцної та незалежної судової системи до захисту прав меншин та реалізації антикорупційних заходів.

"Це будуть не дрібні, а великі застереження. Це буде не перший випадок, коли Брюссель маскує важливі політичні наслідки під технічними деталями", - зазначив французький урядовець.

Україна готова виконати рекомендації Єврокомісії, які необхідні для повноправного вступу в ЄС. Наш вступ в ЄС - лише питання часу.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні за підсумками виїзного засідання Ради у закордонних справах Євросоюзу, яке відбулося у Києві.

До кінця тижня варто чекати хороших новин щодо процесу вступу України до Євросоюзу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав про це в ефірі національного телемарафону. Деталі він розголошувати не може.

Зараз ви читаєте новину «Старт переговорів про вступ України в ЄС буде схвалено 8 листопада - Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі