середа, 01 листопада 2023 03:46

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС збирається обмежити торгівлю з РФ на €5 млрд - Bloomberg

ЄС збирається обмежити торгівлю з РФ на €5 млрд - Bloomberg
Проти РФ готується новий пакет санкцій. Фото: Укрінформ

В 12-му пакеті санкцій Євросоюзу для РФ обмежать торгівлю товарами сукупною вартістю приблизно €5 млрд.

Буде обмежено експорт зварювальних апаратів, хімікатів та інших технологій, які використовують у військових цілях, написало агентство Bloomberg.

Окрему увагу Євросоюз приділятиме боротьбі з ухилянням Росії від санкцій.

ЄС, зокрема, може заборонити транзит через російську територію більшої кількості товарів і занести до чорного списку компанії у третіх країнах, які сприяють цій схемі. Також розглядають можливість зобов'язувати свої компанії додавати до угод із третіми країнами положення про заборону експорту певних товарів подвійного призначення в Росію.

Є можливість заборони ліцензій на програмне забезпечення й обмеження на імпорт невеликої кількості оброблених металів і виробів з алюмінію, будівельних матеріалів, товарів, пов'язаних із транспортуванням, і діамантів, йдеться в публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завершилися переговори щодо формули миру в Україні: які результати

Заборона на імпорт діамантів залежатиме від рішення "Групи семи" щодо механізму їх відстеження й контролю, його, як очікують, буде ухвалено найближчим часом, уточнює Bloomberg.

У Єврокомісії також обговорюють механізми посилення санкцій проти російської нафти, оскільки цінові обмеження перестали працювати. Ідеться і про боротьбу з "тіньовим флотом" РФ, і про можливі обмеження операцій із суднами, залученими до схеми транспортування російського чорного золота.

Також, в новому пакеті санкцій ЄС проти Росії може бути понад 100 фізичних і 40 юридичних осіб. Обговорюють також заборону працевлаштування росіян на роботу в так звані чутливі сектори й репатріації російських активів у ЄС.

Лідери Європейського Союзу схвалили плани використання мільярдів євро для допомоги Україні, отриманих від заморожених російських активів.

Західні санкції знерухомили $300 млрд, що належать російському центральному банку, відколи РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Європейська комісія висуне відповідні юридичні пропозиції на початку грудня.

Зараз ви читаєте новину «ЄС збирається обмежити торгівлю з РФ на €5 млрд - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі