пʼятниця, 09 вересня 2022 01:05

США запровадили санкції проти іранських компаній за продаж безпілотників РФ

США запровадили санкції проти іранських компаній за продаж безпілотників РФ
Іранські компанії, які продають безпілотники РФ, покарають санкціями. Фото: Українська правда

Сполучені Штати запровадили санкції щодо трьох іранських компаній, які виробляють ударні безпілотники на замовлення російської армії.

Також санкції запроваджені проти компанії, яка координувала доставку дронів в Росію, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розказали, які проблеми створять Росії іранські безпілотники

"Міністерство фінансів США звинуватило Safiran Airport Services, що базується в Тегерані, в доставці іранських безпілотників в РФ", – повідомляє видання.

Під санкції потрапили Paravar Pars Company, Design and Manufacturing of Aircraft Engines і Baharestan Kish Company, які причетні до досліджень, розробки, виробництва і закупівлі іранських безпілотників. А також менеджери перерахованих компаній.

Росіяни забрали дрони з іранської авіабази на початку серпня. У середині місяця їх доправили в Росію. Російські оператори почали тренуватися використовувати дрони в Ірані ще в липні. Усі три типи дронів можна використовувати для розвідки чи ударів керованими боєприпасами. В США впевнені, що РФ планує імпортувати сотні таких дронів.

31 серпня в Білому домі офіційно підтвердили, що Іран надав безпілотні літальні апарати РФ.

Зараз ви читаєте новину «США запровадили санкції проти іранських компаній за продаж безпілотників РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі