пʼятниця, 27 січня 2023 01:18

США тисне на Туреччину через польоти туди росіян на американських літаках – ЗМІ

США тисне на Туреччину через польоти туди росіян на американських літаках – ЗМІ
Вашингтон вимагає від Туреччини заборонити польоти авіакомпаній з РФ, які використовують американські літаки. Фото: novayagazeta.ru

США чинять серйозний тиск на Туреччину, щоб Анкара заборонила російським авіакомпаніям здійснювати польоти на територію Туреччини літаками, які виготовлені в Америці.

На думку Вашингтона, такі польоти є порушенням запроваджених проти РФ санкцій, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Так, американські чиновники ще в грудні 2022 року попередили Туреччину про можливі серйозні наслідки, якщо Анкара ігноруватиме санкції проти РФ; представник Міністерства торгівлі США Тея Розман Кендлер, яка в грудні була в Туреччині з офіційним візитом, донесла позицію Вашингтона до турецького уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нуланд висловилась про можливість зняття санкцій з Росії

У самому міністерстві виданню не повідомили деталей, але відзначили, що працюють з іноземними авіакомпаніями, щоб контролювати дотримання санкцій США, які введені щодо Росії, Ірану та Білорусі.

США планують найближчими місяцями передати Україні частину конфіскованих активів Росії. Робити це мають намір через Державний департамент.

Польща і Литва хочуть, щоб Європейський Союз в десятому пакеті санкцій ввів обмеження щодо ядерного сектора Російської Федерації. В першу чергу під санкціями повинен опинитися Росатом.

Зараз ви читаєте новину «США тисне на Туреччину через польоти туди росіян на американських літаках – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі