понеділок, 01 січня 2024 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Соратника Путіна призначили куратором інфопростору на ТОТ

Соратника Путіна призначили куратором інфопростору на ТОТ
В адміністрації Путіна призначили куратора інфопростору на окупованих територіях. Фото: росЗМІ

На окупованій Росією частині Запорізької області ворог планує створити медіаконгломерат "Нові регіони" за підтримки федерального уряду РФ.

Куратором призначили соратника російського диктатора Володимира Путіна - першого заступника глави адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Кирієнко очолив заходи щодо консолідації соціокультурного контролю над окупованими територіями України через інформаційний простір. Окупаційний губернатор Запорізької області Євген Балицький заявив, що зустрічався з Кирієнком 31 грудня в окупованій Запорізькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Елітні" підрозділи окупантів зазнають втрат одразу на кількох напрямках

Кирієнко та Балицький обговорили "розвиток культурних програм" російського керівництва в окупованій Запорізькій області на 2024 рік, зокрема створення медіаконгломерату "Нові регіони", який працюватиме над медіапроєктами в окупованій Україні за підтримки федерального уряду РФ.

У червні російські ЗМІ повідомяли, що російська окупаційна влада почала спроби переформатувати інформаційний простір за допомогою єдиних і централізованих медіаагентств.

Кирієнко - російський державний діяч, перший заступник керівника адміністрації президента Російської Федерації. У квітні 2022 року став куратором відносин Росії з так званими ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Соратника Путіна призначили куратором інфопростору на ТОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі