понеділок, 01 січня 2024 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

"Елітні" підрозділи окупантів зазнають втрат одразу на кількох напрямках

"Елітні" підрозділи окупантів зазнають втрат одразу на кількох напрямках
Російські десантники зазнають тяжких втрат на кількох ділянках фронту одразу. Фото: eastnews.ua

Повітряно-десантні війська Росії зазнають значних втрат одразу на декількох ділянках фронту в Україні.

Підрозділи російських сил ПДВ зазнають важких втрат і не можуть відпочити чи відновитися, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Досвідчені та навчені військовослужбовці-контрактники ПДВ становлять меншу частку особового складу через великі втрати", - йдеться у свіжому звіті.

У Міністерстві оборони Великої Британії підрахували, що частини 104-ї дивізії ПДВ армії РФ, ймовірно, зазнали виключно тяжких втрат під Кринками на Херсонщині через недостатню авіаційну та артилерійську підтримку, а також недосвідченість особового складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ поблизу Кринок повністю знищили роту "елітного" полку десантників

"Високий рівень втрат, особливо серед ПДВ-підрозділів, які до 2022 року вважалися елітними, багато в чому є відображенням того факту, що російське військове командування віддало перевагу одночасним наступальним операціям по всій лінії фронту, часто надаючи пріоритет незначним вигодам за рахунок непропорційних втрат", - вважають аналітики.

Російські війська втратили 315 тис. осіб особового складу з початку повномасштабного вторгнення в Україну, сказано в розсекреченій оцінці американської розвідки.

Попри великі втрати особового складу, російські окупанти з 10 жовтня провели кілька хвиль масованих механізованих та піхотних наступів з метою захоплення Авдіївки Донецької області, а також кинули ненавчені підрозділи ПДВ для захисту від українських військ у Херсонській області на півдні України.

Сили оборони України відбили 39 атак російських окупаційних військ на шести напрямках - Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському і Запорізькому. Протягом доби українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу окупантів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"Елітні" підрозділи окупантів зазнають втрат одразу на кількох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі