понеділок, 25 грудня 2023 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ поблизу Кринок повністю знищили роту "елітного" полку десантників

ЗСУ поблизу Кринок повністю знищили роту "елітного" полку десантників
Російські десантники зазнають втрат на Херсонщині. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Новосформований 337-й повітряно-десантний полк (104-та дивізія повітряно-десантних військ РФ) продовжує зазнавати втрат біля села Кринки на лівому березі Херсонської області.

Рідні окупантів вже б'ють на сполох, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Мати одного з російських військовослужбовців записала відеозвернення, в якому повідомила, що під час боїв поблизу Кринок була повністю знищена перша рота 337-го полку. Військовослужбовці, які діють на цьому напрямку, не мають ефективного керівництва на рівні командирів середньої ланки, їм бракує артилерійської підтримки, і вони сидять 20 днів поспіль в окопах без води та інших засобів забезпечення. Командування використовує підрозділи полку в якості гарматного м'яса", - сказано в повідомленні.

Командувач повітряно-десантних військ (ПДВ), генерал-полковник Михайло Теплінський і російське командування ПДВ також стикаються з проблемами непокори у лавах 104-ї дивізії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували дислокацію нових полків Росгвардії

24 грудня російське опозиційне видання поширило відео, на якому російський командир карає кількох бійців новоствореного 345-го полку 104-ї дивізії ПДВ за невиконання його наказів, змушуючи їх голими стрибати вночі до ями.

Підрозділи 345-го полку ПДВ діють під командуванням Теплінського у складі російського угруповання військ "Дніпро", що на даний момент виконує бойові задачі на півдні України.

Збиття одразу трьох російських бомбардувальників Су-34 вплинуло на тактику загарбників на Херсонському напрямку. Зокрема, нині там спостерігається певне затишшя у використанні агресором керованих авіабомб, розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, загарбники раніше дуже щільно били КАБами по придніпровських ділянках правого і лівого берегів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ поблизу Кринок повністю знищили роту "елітного" полку десантників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі