неділя, 24 грудня 2023 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Збиття трьох російських Су-34 вплинуло на поведінку окупантів - Гуменюк

Збиття трьох російських Су-34 вплинуло на поведінку окупантів - Гуменюк
Українські сили збили відразу три російських бомбардувальники на Херсонському напрямку. Фото: suspilne.media

Збиття одразу трьох російських бомбардувальників Су-34 вплинуло на тактику загарбників на Херсонському напрямку.

Зокрема, нині там спостерігається певне затишшя у використанні агресором керованих авіабомб. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія застосовує на Херсонщині хімічну зброю - ISW

За її словами, до цього був період, коли погода не дозволяла загарбникам застосовувати такий спосіб повітряного тиску. Однак, вони використовували "найменше погодне віконце" для того, аби надолужити втрачене. Загарбники дуже щільно били КАБами по придніпровських ділянках правого і лівого берегів.

"Але зараз бачимо, що вони в суттєвій і глибокій задумливості. Вони дійсно вивчають, що то було, і наскільки воно далі небезпечне. Поки що бомбардувань не фіксуємо", - розповіла Гуменюк.

22 грудня українські військові знищили одразу три російські винищувачі Су-34. Вони були збиті на Південному напрямку.

Це було блискучою операцією Сил оборони України. Пілоти ворожих літаків знахабніли та намагалися підлетіти ближче, щоб завдати ударів по бійцях ЗСУ. Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Збиття трьох російських Су-34 вплинуло на поведінку окупантів - Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі