пʼятниця, 13 січня 2023 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц виступив з негативною заявою щодо постачання танків Україні

Шольц виступив з негативною заявою щодо постачання танків Україні
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що союзники спішать із постачанням танків. Фото: eastnews.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про поспіх партнерів НАТО у питанні передавання танків Україні.

Під час засідання керівної Соціал-демократичної партії Німеччини він сказав, що питання постачання танків "занадто перегріте", передає Spiegel.

"СДПН здебільшого дотримується цього курсу, але у деяких депутатів зростає нетерпіння у зв'язку зі зміною стратегії деяких країн-партнерів", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині кажуть, що Польща не просила дозволу на передачу танків Leopard 2

Депутат Міхаель Рот зазначив, що військова ситуація в Україні швидко змінюється. Рішення треба ухвалювати швидше.

"У промисловості достатньо Leopard 1. Нам не потрібно нічого забирати у Бундесверу. Ми повинні підготуватися до цього кроку і оголосити про це разом з нашими партнерами на конференції "Рамштайн". Ми повинні зробити це, якщо хочемо, щоб Україна виграла війну", – підтримав його депутат Андреас Шварц.

11 січня під час візиту до Львова президент Польщі Анджей Дуда заявив, що передасть Україні роту танків Leopard 2 в межах міжнародної коаліції.

Leopard 2 – бойовий танк, створений у Німеччині. Має 120-міліметрову гладкоствольну гармату. Польща стала першою країною, яка заявила про готовність їх надати.

Зараз ви читаєте новину «Шольц виступив з негативною заявою щодо постачання танків Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі