субота, 10 грудня 2022 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Щодня тримаємо кулаки за непереможну армію" ‒ дружина командира "Азова" передала послання від чоловіка

"Щодня тримаємо кулаки за непереможну армію" ‒ дружина командира "Азова" передала послання від чоловіка
Денис Прокопенко обороняв Маріуполь від російських окупантів. Фото: скріншот

Командир полку "Азов" Денис Прокопенко закликав зробити все можливе і неможливе для звільнення українських військовополонених.

Слова українського воїна передала його дружина Катерина. Про це пише "Українська правда".

"Щодня ми слідкуємо за успіхами нашої непереможної армії по телебаченню, тримаємо кулаки за всіх тих, хто в цю важку мить обороняє нашу державу та перебуває в полоні", ‒ звернувся Прокопенко з Туреччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сонечко, нас обміняли" – дружина воїна "Азова" розповіла про чоловіка

"Для нас – великий розпач, що ми не можемо бути зараз поруч із нашими побратимами на передовій, і сподіваємось, що для нас війна не закінчилася і ми будемо корисними для нашої держави", – сказано у листі.

Битва за Маріуполь стала для українців символом незламності, заявив Прокопенко.

"А для росіян – раковою пухлиною, де впродовж 86 днів їхнє командування відправляло на забій батальйон за батальйоном", – написав.

Завдяки вірності і хоробрості солдатів Маріупольського гарнізону, локомотивом якого став полк "Азов", вдалося відтягнути велике угруповання ворожих сил на півдні, розповів командир.

"Тим самим уповільнити натиск на інших напрямках та не дати противнику повноцінно розвинути успіх на інших ділянках фронту", – заявив.

22 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа Віктора Медведчука.

Серед звільнених – п'ять командирів: Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Олег Хоменко, Сергій Волинський і Денис Шлега. Командири зустрілися із рідними у Туреччині.

Захисники Азовсталі чотири місяці перебували у російському полоні. Оборона Маріуполя тривала 86 днів.

Зараз ви читаєте новину «"Щодня тримаємо кулаки за непереможну армію" ‒ дружина командира "Азова" передала послання від чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі