середа, 14 грудня 2022 19:25

"Слугу народу", брата зірки "Ліги сміху" підозрюють у брехні на майже 4 млн грн

"Слугу народу", брата зірки "Ліги сміху" підозрюють у брехні на майже 4 млн грн
Народний депутат від "Слуга народу" Володимир Гевко є братом капітана команди "V.I.P." у "Лізі сміху" Віктора Гевка. Фото: Facebook.com/viktor.hevko

Антикорупційні органи повідомили про підозру народному депутату від "Слуги народу" Володимиру Гевку.

14 грудня Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили нардепу про підозру у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Про це повідомила "Українська правда".

"За даними джерела УП, йдеться про Володимира Гевка (фракція "Слуга народу")", ‒ пише ЗМІ.

Слідство встановило, що народний обранець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду житла у центрі Києва вартістю понад 3,7 млн грн.

Також майже на 10 тис. грн занижена сума коштів, розміщених на депозитах, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами, повідомляють.

Загалом, відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн, зазначають антикорупційники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реакції не буде?" – після корупційного скандалу голову ОВА побачили з президентом у Херсоні

Гевко пояснив, звідки взялись 3,7 млн грн доходу, які він "приховав" від декларування. І запевнив, що жодного відношення до такої суми не має. ПРо це написав у Facebook.

"Я не вказав у декларації квартиру, яку орендую у Києві для виконання депутатських повноважень і використовую, коли приїжджаю на сесії ВР. Верховна Рада компенсує мені вартість її оренди і опубліковує на офіційному сайті звіти про компенсацію депутатам ", - написав Гевко.

Чому не вказав, це вже інше питання, додав.

"Чи порахував, що використовую не для приватних інтересів, а винятково для виконання депутатських функцій, чи користуюся менше половини року, чи просто упустив - тут вже немає жодного значення. Основне, в цій історії, як визначили суму порушення. Вони не встановили, скільки я сплачував за оренду і чи я міг дозволити собі утримувати цю квартиру з моїх доходів. А оцінили вартість квартири у суму 3,7 млн грн. І вирішили, що я маю відповідати за цю суму", - підсумував депутат.

Володимир Гевко обирався у Верховну Раду від партії "Слуга народу" по округу на Тернопільщині. Є заступником голови Комітету з питань бюджету.

Раніше працював доцентом кафедри менеджменту у виробничій сфері Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Є братом капітана команди "V.I.P." у "Лізі сміху" Віктора Гевка.

У вересні нардеп від "Слуга народу" Сергій Кузьміних, якого підозрюють в отриманні 558 тис. грн хабара, викинув обвинувальний акт з вікна позашляховика Toyota.

Зараз ви читаєте новину «"Слугу народу", брата зірки "Ліги сміху" підозрюють у брехні на майже 4 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі