пʼятниця, 06 березня 2009 09:39

Румунський генерал каже, що шпигунським скандалом хочуть дискредитувати Україну

Румунський генерал каже, що шпигунським скандалом хочуть дискредитувати Україну
Шпигунський скандал у Румунії є спробою дискредитації України перед НАТО.

Про це заявив колишній керівник Управління військової інформації (розвідки) Генерального штабу Збройних Сил Румунії генерал у відставці Міхайю Маргарит румунській газеті "Адеварул" (випуск за 4 березня).

Він, зокрема, прокоментував ситуацію навколо вислання з Румунії двох українських військових дипломатів.

Маргарит заявив, що будь-які шпигунські інциденти вирішуються, як правило, шляхом конфіденційних переговорів між урядами залучених країн і видворенням шпигунів після оголошення їх так званими "небажаними особами" (персонами "нон грата").

"Арешт іноземного шпигуна із наступним оприлюдненням інформації про цей випадок є справою надзвичайною", - наголосив Маргарит.

Відставний румунський генерал упевнений, що публічне пов"язання цієї справи з Україною має на меті "завдати шкоди відносинам Української держави з НАТО".

Нехарактерну для подібних випадків публічність також наголосив екс-глава СБУ і Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як наголошує колишній керівник Управління військової інформації Генштабу Румунії, "багато хто не бажає бачити Україну в структурі НАТО".

Як відомо, днями з Румунії було вислано двох українських військових дипломатів. Деякі ЗМІ пов"язали цей випадок з причетністю України до шпигунського скандалу, в якому фігурують румунський офіцер та громадянин Болгарії. Також повідомлялося, що зазначені особи здійснювали розвідувальну діяльність в інтересах Росії.

У МЗС України ситуацію навколо українських військових дипломатів у середу, 4 березня, не коментували.

Водночас, у Міноборони України підтвердили факт дострокового повернення з Румунії до Києва українського військового аташе та його помічника.


За матеріалами: УНІАН, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Румунський генерал каже, що шпигунським скандалом хочуть дискредитувати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі