субота, 09 липня 2022 05:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вигадали чергові брехливі новини: про що в цей раз пишуть

Росіяни вигадали чергові брехливі новини: про що в цей раз пишуть
Чергова підбірка фейків росіян. Фото: Українська правда

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони зібрав чергову підбірку фейків, які розповсюджували росіяни.

Протягом 8 липня окупанти ширили маніпуляцію, дезінформацію і фейк, повідомляє ЦПД в Telegram.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров дезінформував суспільство, що "Росія готова до переговорів з українськими та турецькими колегами щодо експорту українського зерна. Водночас Захід намагається штучно блокувати постачання російського зерна на світові продовольчі ринки…".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни розповсюджують фейк, що знищили HIMARS

Колаборант-"керівник" тимчасово окупованих територій Харківської області Віталій Ганчев проманіпулював, що "для забезпечення громадського порядку та державної безпеки ним було підписано указ про запровадження воєнного стану на окупованих територіях регіону".

В Міноборони Росії запустили фейк, що "за вказівкою західних кураторів Києвом віддано наказ здійснити каральні рейди в Миколаєві з метою публічної розправи над проросійськи налаштованими громадянами. Для цього до Миколаєва прибули співробітники СБУ та до 500 бойовиків нацбату "Цунамі", спеціально підготовлених до проведення подібних акцій залякування".

Російські загарбники поширюють фейк на захопленій території Херсонської області, що Україна нібито втрачає міжнародну підтримку.

Окупанти обманюють жителів Херсонщини на тимчасово захоплених територіях. Розповідають брехні, начебто Україна більше не виплачуватиме херсонцям пенсій. Росія робить усе, щоб херсонці отримали її паспорт. Брехню про пенсії поширюють для того, щоб люди стали громадянами країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вигадали чергові брехливі новини: про що в цей раз пишуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі