понеділок, 12 червня 2023 04:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються приховати результати успішного контрнаступу ЗСУ – ISW

Росіяни намагаються приховати результати успішного контрнаступу ЗСУ – ISW
Росіяни приховують свої втрати в війні. Фото: Кореспондент

Збройні сили України в ході контрнаступу досягли успіхів та звільнили низку населених пунктів.

В РФ намагаються применшити значення і втрати контролю над ними, і прориву власних ліній оборони, розповіли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Російські джерела повідомили, що бої продовжуються в "сірій зоні" або оспорюваних районах, або що ЗСУ діють у районах, які війська РФ "не повністю окупували" до українських атак на Півдні України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Далі буде": Міноборони опублікувало загадкове відео з Будановим

Росіяни, ймовірно, називають територіальне просування ЗСУ через російську оборону захопленням "сірих зон", щоб применшити успіхи України та не повідомляти про прорив українськими військами оборонних рубежів окупантів, йдеться у звіті аналітиків.

Також в ISW зазначають, що ЗСУ звільнили кілька населених пунктів, але "говорити про український "прорив" поки що передчасно".

На Бахмутському напрямку українські війська ведуть штурмові дії.

Є успіх у районі Берхівського водосховища. Просунулись вперед на 250 м, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

На Півдні є просування по двох напрямках від 300 м до 1,5 км. ЗСУ деокупували Благодатне і Макарівку.

Воїни 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша у взаємодії з сусідніми підрозділами Сил оборони України звільнили населений пункт Благодатне Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються приховати результати успішного контрнаступу ЗСУ – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі