середа, 13 лютого 2019 07:32

Росіянам втерли носа на засіданні Радбезу ООН

Росіянам втерли носа на засіданні Радбезу ООН
В Україні немає внутрішнього конфлікту, Крим і Донбас захопили російські солдати - постпред Німеччини в ООН. Фото - Укрінформ

Російський міф про "зелених чоловічків" і "внутрішній український конфлікт" не відповідає дійсності. Адже Крим і Донбас захопили і окуповують російські солдати, а Росія приховує правду про це.

Про це заявив в ході засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні постійний представник Німеччини при ООН Крістоф Хойзген, передає Інтерфакс-Україна.

"Слухаючи постійного представника РФ Василя Небензю, у мене склалося враження, що це Україна напала на Росію, а не Росія на Україну", - відреагував на початку своєї промови Хойзген на висловлювання представника РФ, що прозвучали перед цим.

Постпред РФ, за чиєю вимогою і було скликано засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні, у своєму спічі традиційно звинуватив владу України в саботажі реалізації мінських угод, організації провокацій, створення важкої гуманітарної ситуації на Донбасі і т.д.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Радбезі ООН не дозволили Росії говорити про "порушення кордонів" українськими судами в Керченській протоці

Німецький дипломат також підкреслив, що російські заяви про нібито "внутрішній конфлікт" в Україні - обман.

"Наші російські друзі роками говорять, і Василь знову це повторив, що, в Україні внутрішній конфлікт через зміну уряду. Ми знаємо, що насправді це було російське вторгнення. Російські військові були безпосередньо залучені в окупації Криму, Донецька і Луганська", - сказав Хойзген.

Він додав, що спроби представників РФ за допомогою різних неправдивих заяв дистанціюватися і уявити себе непричетними до того, що відбувалося в 2014 році в Криму і на Донбасі були пізніше нівельовані показаним по російському ж телебаченню визнанням, що президент РФ Володимир Путін наказав спецслужбам захопити Крим ще 20 лютого того року.

"Крим досі окупований, Донбас досі окупований. І все це за допомогою міфу про "зелених чоловічків" , або що там хтось "брав долю в свої руки"? Ні, це були російські військовослужбовці. В 2014-2015 роках це ставало все ясніше", - заявив постпред ФРН в ООН.

Хойген також звернув увагу на спроби влади Росії приховати правду про участь Збройних сил РФ в боях проти України. Так, коли після серпня 2014 року з'явилися загиблі російські солдати, а комітет солдатських матерів у Санкт-Петербурзі став заявляти, що російські військові воюють на Донбасі, Путін своїм указом засекретив всі дані про втрати в ЗС РФ в мирний час, а комітет матерів був оголошений "іноземним агентом".

Країни-члени Ради безпеки ООН відмовилися від проведення засідання по порядку денному, запропонованою Російською Федерацією.

Зараз ви читаєте новину «Росіянам втерли носа на засіданні Радбезу ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі