четвер, 07 квітня 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія поставила під загрозу всі країни Чорноморського басейну - Резніков

Росія поставила під загрозу всі країни Чорноморського басейну - Резніков
Міністр оборони Олексій Резніков взяв участь у віртуальній зустрічі з колегами-міністрами. Фото: mil.gov.ua

Вторгнення Росії в Україну спричинило масштабну гуманітарну кризу, створивши прямі безпекові загрози для всіх країн Чорноморського басейну.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на онлайн-зустрічі з колегами з Туреччини, Болгарії, Грузії, Польщі та Румунії.

Міністри обговорювали регіональні проблеми. Такий формат із чотирма країнами НАТО відбувся вперше. Її організатором виступила турецька сторона.

"Напад Росії вже спричинив масштабну гуманітарну кризу й створив прямі безпекові загрози для всіх країн Чорноморського басейну. Порушена безпека міжнародного судноплавства. Росія створює провокації проти цивільних суден. Декілька з них заблоковані в українських портах і вже зазнали російських атак, є жертви", - сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти активізували повітряну розвідку над Одещиною

За його словами, російський флот кидає в море захоплені в Севастополі міни, які належали ВМС України до 2014 року.

"Це спроба здійснення терористичних актів проти цивільних суден".

Країни також обговорили евакуацію мирних жителів із зон бойових дій, безпеку міжнародного судноплавства, можливі заходи щодо припинення вогню та збереження миру.

У протоці Босфор знайшли російську міну. Департамент національної оборони Туреччини виявив ще одну міну в Чорному морі, але вже біля кордону з Болгарією - на морському узбережжі Інеада в провінції Киркларелі.

Зараз ви читаєте новину «Росія поставила під загрозу всі країни Чорноморського басейну - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі