субота, 26 березня 2022 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія може зосередитися на двох напрямках" – військовий експерт

"Росія може зосередитися на двох напрямках" – військовий експерт
Росія намагається використовувати обманну тактику, розповідає Ігор Козій. Фото: UATV

Росії важливо захопити Київ або відрізати Україну від Чорного моря. Наступати на всіх фронтах одночасно росіяни вже не можуть. Зараз Російська Федерація намагається вдаватися до тактичного обману. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Ігор Козій.

"Росіянам потрібна столиця або відрізати Україну від Чорного моря. Але треба чітко розуміти, які сили реально РФ може зібрати. Їх заводи стали, але бази зберігання техніки та майно ще існують. Хоч ми чуємо про випадки, що їх бази з технікою та майном фактично розкрадені", – говорить Козій.

Ситуація залежить від того, які людські та технічні резерви зможе зібрати РФ, наголошує експерт.

"Те, що відбувається зараз, ще не все, на що здатна Росія. Якщо росіяни публічно відмовилися від наступу на Київ і хочуть обмежитися Донецькою та Луганською областями, значить наразі не можуть робити широкий наступ. Наприклад, не можуть одночасно підтримувати позиції на Півдні, наступати на Київ і на Донбасі", – каже Козій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Армія може повернутися проти Лукашенка" – чому Білорусь вагається надсилати війська в Україну

Росія намагається використовувати обманну тактику, розповідає експерт.

"РФ пробує використовувати систему оперативного, стратегічного і тактичного маскування. Іноді діють прямолінійно на тактичному рівні, але застосовують елементи обману. Наступати на всіх напрямках одночасно вже не можуть. Росіяни визначатимуть один-два, бо все залежить від ресурсів. Тому важливо їх позбавляти цього", – пояснює Козій.

Українці повинні працювати по ворогах на всіх напрямках, не тільки на фронті, наголошує експерт.

"Треба знижувати мобілізацію за рахунок поширення роликів про те, що росіяни тут помирають. Треба також позбавити українців впливу російської пропаганди. Зокрема, російська пропаганда постачається через супутниковий зв'язок. Це треба зупинити. Тому що люди сприйматимуть неправдиву інформацію. Також важливе питання про переведення нашого тилу на військові рейки. Щоб все працювало на війну. Ми маємо поширювати санкції проти компаній, які працюють із Росією. Якщо витримаємо ці моменти, тоді зменшимо здатність РФ проводити наступи, зведемо їх до мінімуму", – каже Козій.

Для бойових дій на території України Росія готує новий підрозділ Східного військового округу, за даними Генштабу. Окупанти не відмовляються від спроб проведення наступальних дій, здійснення диверсій, нанесення ракетних та авіаційних ударів по важливих об'єктах військової та цивільної інфраструктури України.

На окупованому РФ Кримському півострові проводять мобілізацію для участі у війні проти України. Чоловіки призовного віку намагаються втекти з Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Росія може зосередитися на двох напрямках" – військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі