субота, 26 березня 2022 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму мобілізують на війну проти України - чоловіки тікають з півострова

У Криму мобілізують на війну проти України - чоловіки тікають з півострова
На окупованому РФ Кримському півострові проводять мобілізацію для участі у війні проти України. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

На окупованому РФ Кримському півострові проводять мобілізацію для участі у війні проти України. Чоловіки призовного віку намагаються втекти з Криму.

Про це повідомляє представництво президента України в Автономній Республіці Крим у звіті.

"Представництву надходить інформація, що чоловікам у Криму активно надходять повістки та громадян продовжують мобілізувати на війну. У зв'язку із цим, чоловіки призовного віку намагаються виїхати з території півострова. Оскільки вартість авіасполучення через територію Росії є доволі дорогою і варіантів виїзду не так багато у зв'язку із санкціями, то виїжджають на авто через територію Росії до третіх країн", - зазначають.

Росія продовжує використовувати Кримський півострів як воєнну базу в повномасштабному вторгненні в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не має чим платити своїм окупантам - військові дають задню

"Триває активне пересування російської військової техніки, боєприпасів та залишків особового складу по всій території Кримського півострова, зокрема, в містах Сімферополь, Бахчисарай, Феодосія, Джанкой, Армянськ, Красноперекопськ та інших. Мешканці Севастополя щодня, а особливо вночі, чують гул ракет, які ворог запускає по містах України з акваторії Чорного моря", - повідомили в представництві.

Морги та лікарні в Криму залишаються переповненими.

"Ворог продовжує приховувати реальні втрати. Представгництво ідентифікувало вже щонайменше 18 поховань солдатів армії РФ у Криму, частина з них - громадяни України, які незаконно були призвані до лав російської армії та кинуті на війну проти власної ж країни. Окрім того, на цей момент підтверджено взяття щонайменше 15 військовополонених РФ з Криму, більшість з яких, ймовірно, є громадянами України", - додають.

Ворог перекинув практично усі підрозділи "Росгвардії" з анексованого Криму на окуповані території Херсонщини, Донеччини та Запоріжжя. Підрозділи мають придушувати спротив людей. Ворог здійснив розгортання практично всіх підрозділів "Росгвардії" Криму з метою придушення спротиву мешканців Херсона, Генічеська, Бердянська та в окремих районах міста Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «У Криму мобілізують на війну проти України - чоловіки тікають з півострова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі