пʼятниця, 25 березня 2022 11:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія не має чим платити своїм окупантам - військові дають задню

Росія не має чим платити своїм окупантам - військові дають задню
Військові РФ відмовляються їхати в Україну, бо їм не платять. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російські окупанти не отримують обіцяних виплат за участь у війні проти України через проблеми з фінансуванням у РФ.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

"Після обіцяних виплат військовим окупаційної армії у російських військових частинах з'явилися проблеми з фінансуванням. Як з'ясувалось, оплата цих витрат в бюджеті жодним чином не передбачена. А зважаючи на незадовільний стан фінансової системи РФ через введені санкції, додаткових коштів в бюджеті знайти неможливо", - пояснили у відомстві.

За даними розвідки, проблеми з фінансуванням військових РФ є, зокрема, в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Еліта" знову вбита: ЗСУ ліквідували нову партію російських "офіцерів"

"Після виплати "відряджувальних" тим, хто брав участь у війні проти України, наявний ліміт коштів військових частин за лютий повністю вичерпано. Фінансування будь-яких виплат за березень – відсутнє", - ідеться у повідомленні.

Схожа ситуація і з оплатою участі у війні найманців російських приватних військових компаній, зазначили у Міноборони. Найманці дедалі частіше відмовляються їхати в Україну.

"Причина – невиконання умов укладених контрактів. Бойовики не отримують коштів за участь в бойових діях, компенсацій за поранення та обіцяних "соціальних гарантій", - резюмували в повідомленні.

Міноборони Російської Федерації виплатить по 11 тис. руб. сім'ям військових, загиблих у війні проти України, повідомила Верховна Рада 1 березня.

"За нинішнім курсом Путін оцінив життя свого громадянина в $50. $50 - це ціна життя російського окупанта", - підкреслили у дописі.

Зараз ви читаєте новину «Росія не має чим платити своїм окупантам - військові дають задню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі