середа, 16 травня 2012 14:16

"Регіонал" зізнався, що його не цікавить стан здоров'я "авантюрної істерички"

"Регіонал" зізнався, що його не цікавить стан здоров'я "авантюрної істерички"
Чорновіл подав законопроект - хоче, щоб в'язнів могли лікувати за межами країни. Фото: Reuters

Фракція "БЮТ-Батьківщина" підтримує ідею нардепа Тараса Чорновола проможливість лікування ув'язнених за кордоном.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Сергій Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада не збиралася лікувати Тимошенко - бютівці

"Це спроба законодавчо врегулювати те, що вже прописано у підзаконних актах. Є внутрішні документи, які дозволяють проводити таке лікування без зміни законодавства. Це регулюється спільним наказам Мінюсту та Пенітенціарної системи з погодженням прокуратури. Така практика існує у будь-якій демократичній країні світу, навіть коли справа стосується не політичних репресій. На Заході є чіткий перелік хворих Міністерства охорони здоров'я. Якщо, наприклад, хвороба не виліковна – людину можуть направити до іншої країни", - зазначив він.

Соболєв сумнівається, що Чорновіл виписав свій законопроект під екс-прем'єра Юлію Тимошенко, тому що її позиція щодо згоди на лікування за межами України не відома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров не проти лікування Тимошенко за кордоном

Говорячи про можливість підтримки законопроекту з боку провладної більшості, "бютівець" наголосив: "Владу не цікавить доля людей, стан правосуддя в країні та верховенство права. Тому важко сказати, на що вони підуть".

В свою чергу "регіонал" Ярослав Сухий повідомив, що Партія регіонів не обговорювала пропозицію Чорновола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович про реакцію світу на справу Тимошенко: "Україна не дозволить себе принижувати"

"Думаю, Тарас В'ячеславович мав на увазі те, аби наша держава у повному обсязі фінансувала всіх громадян, які потребують лікування за кордоном. В першу чергу, це стосується дітей. Сьогодні пошта народних депутатів переповнена листами: допоможіть врятувати дитину, зробити операцію в Ізраїлі, Берліні. Оце має нас хвилювати, а не зек, який наробив шкоди, а ми маємо піклуватися про те, де його лікувати. Мене менш за все хвилює стан здоров'я якоїсь авантюрної істерички. Якщо її діагноз підлягає лікуванню в Україні, навіщо витрачати зайві кошти?", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" зізнався, що його не цікавить стан здоров'я "авантюрної істерички"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

97

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі