четвер, 29 квітня 2010 13:48

"В Європі прекрасно розуміли незаконність "уряду тушок" - Палій

"В Європі прекрасно розуміли незаконність "уряду тушок" - Палій

"Об"єднана Європа сприймає нашу внутрішню політику як курс на боротьбу з бідністю, корупцією, за високі стандарти у всіх сферах життя українського суспільства", - сказав президент Віктор Янукович у зверненні до українського народу щодо підписання Закону України "Про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України".

Політолог Олександр Палій у коментарі для Gazeta.ua зауважив, що Європейський Союз, який спочатку цілком схвально поставилися до приходу до влади Віктора Януковича, може почати перегляд своїх позицій.

"Євросоюз прагнув, щоби в Україні в ці складні часи економічної кризи була навіть не стільки демократія, як її видимість, тобто, щоби Київ не створював проблем ні собі, ні йому", - вважає експерт.

В обмін на цю "передбачуваність" європейці фактично згодилися на значну нівеляцію першої умови.

"В Європі прекрасно розуміли незаконність "уряду тушок", який не набрав підтримки більшості на виборах 2007 року. Водночас після сварок попередніх "реформаторів" України з їхніми дуже правильними й пафосними словами та дещо відмінними діями Європа була готові підтримати вже будь-кого, аби все стало зрозуміло. Нині в Україні все так само зрозуміло, як і до 2004 року. Напевно, навіть гірше. І наші проблеми з "демократією" тепер виключно наші", - відзначив він.

Намагаючись врятувати Україну від остаточного потрапляння у зону впливу Кремля, ЄС пообіцяв Києву зону вільної торгівлі у 2011 та план ліквідації візового режиму в осяжній часовій перспективі.

"Євросоюзу від нас фактично нічого не потрібно, крім збереження незалежності держави, бо інший розвиток подій кардинально змінив би баланс сил у Європі і викликав до життя геополітичних привидів ХХ ст", - підсумував Палій.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"В Європі прекрасно розуміли незаконність "уряду тушок" - Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі