понеділок, 01 січня 2024 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін зробив антиукраїнські наративи частиною передвиборної кампанії

Путін зробив антиукраїнські наративи частиною передвиборної кампанії
РФ не відмовиться від максималістських цілей в Україні ні зараз, ні в майбутньому. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін і низка кремлівських чиновників глибоко вкорінили в російську свідомість ідеї про те, що в України нібито немає ідентичності і підстав для існування у якості незалежної держави.

У РФ вважають, що будь-який український уряд, який не підпорядковується Кремлю, є пішаком Заходу і загрозою для Москви, йдеться у звіті Інституту з вивчення війни (ISW).

"Там упевнені, що українські противники російського правління є нацистами, які хочуть геноциду росіян в Україні і що у РФ є юридичне, моральне і релігійне зобов'язання викорінити ці надумані загрози, щоб повернути Україні її законне місце як історично російської землі. Путін зробив ці аргументи частиною своєї президентської передвиборної кампанії 2024 року. Їх навіть включають до навчальних програм по всій Росії та на окупованій території України", - зазначають аналітики.

Завдання, що стоїть перед Україною і Заходом, полягає в тому, щоб після закінчення війни бути готовими протистояти РФ, яка сповнена рішучості досягти своїх первинних цілей, які підкріплені бажанням помститися за свої невдачі в ході війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратника Путіна призначили куратором інфопростору на ТОТ

"Рупори Кремля говорять з російською аудиторією в один голос. Путін навчає росіян виконувати завдання щодо підпорядкування України, і це навчання не припиниться та не зникне після досягнення угоди про припинення вогню. Фактично, він формуватиме думки та політику своїх наступників на роки чи десятиліття", - вважають експерти.

В ISW відзначили, що збиток, який війна завдає російській армії, допомагає знизити ризики швидкого відновлення Росією, але цей ефект має тимчасовий характер, і його тривалість багато у чому залежить від того, наскільки Путін прихильний швидкому відновленню військового потенціалу РФ.

"Кордон між Росією і Україною, на жаль, стане кордоном потенційно неминучого конфлікту у майбутньому", - підсумували експерти.

Росія може імітувати готовність до діалогу. Так звані сигнали про переговори - це тактичний прийом, який Москва може використати, аби в майбутньому "твердіше стати на ноги й завдати нового удару з новою силою". Останнє слово щодо переговорів залишається за Україною, а право їх проводити належить президентові Володимиру Зеленському. Моральне право вирішувати, чи починати їх, має лише Україна, наголосив президент Литви Гітанас Науседа.

Зараз ви читаєте новину «Путін зробив антиукраїнські наративи частиною передвиборної кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі