четвер, 28 грудня 2023 17:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Науседа: заяви про переговори - це тактичний прийом Кремля

Науседа: заяви про переговори - це тактичний прийом Кремля
Лише Україна має перше моральне право самостійно ухвалити рішення про переговори. Фото: eastnews.ua

Росія може імітувати готовність до діалогу. Так звані сигнали про переговори - це тактичний прийом, який Москва може використати, аби в майбутньому "твердіше стати на ноги й завдати нового удару з новою силою".

Останнє слово щодо переговорів залишається за Україною, а право їх проводити належить президентові Володимиру Зеленському. Моральне право вирішувати, чи починати їх, має лише Україна, наголосив президент Литви Гітанас Науседа, передає портал Delfi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Литви зробив жорстку заяву про подальший хід війни

"Країна, яка принесла так багато жертв і так багато втратила, має перше моральне право самостійно ухвалити рішення, чи починає вона переговори та на яких умовах вона веде їх. Ніхто інший не має вирішального голосу в цьому питанні", - заявив він.

Російська Федерація не полишила максималістських цілей в Україні. Диктатор Володимир Путін не зацікавлений у чесних переговорах, попри повідомлення про те, що західні офіційні особи стають прихильнішими до ідеї щодо припинення війни в Україні, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Науседа: заяви про переговори - це тактичний прийом Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі