четвер, 18 січня 2024 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін воюватиме до кінця свого життя - Кулеба

Путін воюватиме до кінця свого життя - Кулеба
Росія вестиме війну не тільки проти України, але й проти інших держав. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін вестиме різні війни до кінця свого життя.

Ось чому мирні переговори з ним не мають жодного сенсу, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає Gazeta.ua.

"Російський диктатор нещодавно відверто заявив, що Росія не збирається віддавати те, чого вона досягла. Який сенс говорити з ним? Думаю, що він буде вести різні війни, доки не помре. Нам просто треба зрозуміти одне: ми - не лише українці, а й люди, які захищають певні правила - несемо історичну відповідальність за те, щоб виграти цю війну", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба прокоментував нещодавні дронові удари по РФ

Кулеба зауважив, що війну Путін вестиме не лише проти України, але й проти інших держав. Дипломат додав, що у випадку російської війни проти України на кону стоїть життя людства та світовий порядок. Він порівняв російський напад із пандемією.

"Не можна перестати боротися з пандемією, бо втомилися придумувати нові вакцини. Ви ж не кажете: я більше не буду цим займатися, бо втомився викидати гроші. Ми повинні інвестувати знову і знову, адже це робить і ворог", - пояснив міністр.

Російський диктатор Володимир Путін і його посіпаки у Кремлі не зацікавлені у мирних переговорах. Максималістські цілі війни РФ в Україні залишаються незмінними. Кремль надає пріоритет експансіоністським цілям, а не зміні політичного режиму в Україні, свідчить учорашня заява заступника голови ради безпеки РФ і соратника Путіна Дмитра Медведєва. Його слова є одним із багатьох останніх сигналів від високопосадовців Росії, йдеться в аналізі американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Путін воюватиме до кінця свого життя - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі