четвер, 05 січня 2012 21:46

Прокуратура Єгипту вимагає повісити Мубарака і його сім'ю

Прокуратура Єгипту вимагає повісити Мубарака і його сім'ю

Головний обвинувач на суді над екс-президентом Єгипту Хосні Мубараком, двома його синами і родиною, а також колишніми високопоставленими чиновниками зажадав засудити всіх підсудних до страти через повішення. Суддя оголосив про перерву на засіданні до 9 січня, повідомляє BBC.

У четвер, 5 січня, на судовому процесі, що проходить в Каїрі, закінчився виклад доказів обвинувачення. Представник державної прокуратури Мустафа Сулейман, який раніше назвав Мубарака тираном, залишив самі різкі заяви на останній день.

За його словами, колишній президент несе як політичну, так і юридичну відповідальність за загибель сотень опозиційних маніфестантів. Він наказав голові МВС Хабіб аль-Адлі, який також опинився на лаві підсудних, використовувати для розгону демонстрацій бойові патрони.

"Як глава держави, він не може стверджувати, що не знав про події в Єгипті. Він несе особисту відповідальність за події в країні і має понести за це відповідь", - заявив Сулейман, за словами якого, навіть якщо радники постачали голові неправдиву інформацією, він міг просто включити телевізор.

У зв'язку з тяжкістю висунутих проти Мубарака і його спільників звинувачень, представник прокуратури Мустафа Хатер зажадав засудити підсудних до вищої міри покарання. Преса не повідомляє, як відреагував на це важко хворий політик, але в залі ці слова зустріли оплесками.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Єгипту вимагає повісити Мубарака і його сім'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі