пʼятниця, 30 червня 2023 20:07

Президент: починається надзвичайно важливий період зовнішньої політики

Президент: починається надзвичайно важливий період зовнішньої політики
Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді, 28 червня. Фото: president.gov.ua

Наступні тижні будуть дуже активними.

Починається надзвичайно важливий період зовнішньої політики. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Це робота заради розширення миру через розширення наших безпекових можливостей, наших альянсів і співпраці", – заявив президент.

"Наступні тижні будуть надзвичайно активними, і позиції нашої держави чітко визначені, усі наші посадовці знають, що робити", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ схвалив транш для України

Президент повідомив, що провів "кілька змістовних підготовчих нарад".

"Як щодо внутрішнього контексту в нашій державі, відповідних внутрішніх заходів, так і щодо міжнародних заходів", – розповів Зеленський.

11-12 липня у столиці Литви Вільнюсі відбудеться саміт НАТО.

Питання про вступ України до Альянсу обговорюватимуть після цього саміту. Зараз серед усіх членів Альянсу є консенсус, що Україна стане членом НАТО, сказав генеральний секретар Єнс Столтенберг.

Торік 27 країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку. Україна повністю виконала дві з семи умов для початку переговорів про членство в ЄС, повідомили ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Президент: починається надзвичайно важливий період зовнішньої політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі