вівторок, 08 листопада 2011 15:44

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск подав у відставку

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск подав у відставку

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск у відповідності з Конституцією подав у відставку на першому засіданні Сейму Польщі нового скликання.

Про це повідомив журналістам прес-секретар польського уряду Павло Грась.

За його словами, "Туск передав прохання про відставку головуючому на першому засіданні Сейму Юзефу Зиху".

На першому пленарному засіданні Сейму головує один з найстаріших парламентаріїв польського Сейму - 73-річний депутат Юзеф Зих, який представляє в парламенті Польську селянську партію.

Нагадаємо, 9 жовтня в Польщі відбулися чергові парламентські вибори. За офіційними даними Державної виборчої комісії Польщі, до Сейму пройшли п'ять політичних суб'єктів, подолавши п'ятивідсотковий бар'єр.

Правляча партія "Громадянська платформа" на чолі з прем'єром Туском отримала 39,18% голосів, опозиційна партія "Право і справедливість" під керівництвом Ярослава Качиньського - 29,89%, нове "Рух Палікота" (лідер - Януш Палікот) - 10,02 %, Польська селянська партія під керівництвом віце-прем'єра Вальдемара Павляка - 8,36% і Союз демократичних лівих сил (Гжегож Наперальський) - 8,24%. У Сейм обраний також один представник німецької національної меншини.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі