вівторок, 04 червня 2013 14:13

"Голова ЦВК під час виборів - це віце-президент країни" - експерт про зміни керівництва Центрвиборчкому

"Голова ЦВК під час виборів - це віце-президент країни" - експерт про зміни керівництва Центрвиборчкому
Віктор Небоженко. Фото: ru.golos.ua

Президент Віктор Янукович вже зараз готує ґрунт у Центральній виборчій комісії для того, аби в будь-якому разі залишитися на посаді ще на один строк.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Віктор Небоженко, коментуючи внесення Януковичем до Верховної Ради кандидатури Олександра Копиленка на нового голову Центрвиборчкому.

Експерт переконаний, що новий голова ЦВК стовідсотково буде абсолютно підконтрольним голові держави і робитиме все для його перемоги.

"Не варто забувати, що голова Центрвиборчкому під час підготовки та проведення президентських виборів - це віце-президент країни. Йому дано зупинити вибори, чи зафіксувати фальсифікацію, чи не помітити її. Тому Янукович, щоби забезпечити перевагу на виборчій кампанії 2015 року, шукає людину, в якій він точно не помилиться", - пояснив Небоженко.

Він переконаний, що на президентських виборах 2015 будуть великі фальсифікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" проголосують за кандидатуру Копиленка на посаду голови ЦВК

"Зрозуміло, що готується велика фальсифікація. Бо при існуючій апатії, яку показали останні вибори, адміністративний ресурс здатен отримати будь-який результат — від Києва до Ялти, чи Берегова. Тому зрозуміло, що все це буде застосовано при будь-якій виборчій кампанії. І в 2015 році дуже важливо буде, щоби новий голова ЦВК не помітив всього цього", - підкреслив політолог.

На думку Небоженка, те, що голову Центрвиборчкому змінюють саме зараз, є підтвердженням системної підготовки до президентських виборів.

"Те, що це робиться зараз - правильно. Бо йде підготовка до президентських виборів. У Януковича немає іншої мети. Ні реформи, ні боротьба з корупцією, ні наведення порядку в Адміністрації президента, ні демократія — не важливі. У нього одне завдання — продовжити собі президентські повноваження ще на кілька років", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" здивовані бажанням Януковича пошвидше змінити голову ЦВК

Крім того, вважає експерт, до 2015 року варто очікувати взагалі значного оновлення складу ЦВК.

"Новий голова ЦВК, думаю, через якийсь час правоохоронним органам принесе список "неблагонадійних" членів Центрвиборчокму і, відповідно, прокуратура почне те, що вони гордо назвуть "розробляти неблагонадійних членів ЦВК". Без сумніву, зміни у складі ЦВК обов'язково будуть. Бо новий голова візьме на себе гріх виборів 2015 року тільки в тому випадку, якщо у нього буде керований склад ЦВК", - підкреслив Небоженко.

Олександр Копиленко народився 26 червня 1961 р. у Києві. Закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права (відділення міжнародного права) Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. З 1990 р. працює в Апараті Верховної Ради України: старший консультант, головний консультант, завідуючий сектором, заступник завідуючого юридичним відділом, заступник керівника юридичного управління. У 1998-2002 рр. обіймав посаду радника Голови Верховної Ради України. З 2002 р. очолює Інститут законодавства Верховної Ради України. З 2004 року є членом української національної групи Постійної Палати Міжнародного Третейського Суду (м. Гаага).

Зараз ви читаєте новину «"Голова ЦВК під час виборів - це віце-президент країни" - експерт про зміни керівництва Центрвиборчкому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі