неділя, 13 березня 2022 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Повідомили, коли відбудеться четвертий раунд переговорів РФ та України

Повідомили, коли відбудеться четвертий раунд переговорів РФ та України
Повідомили нові деталі щодо четвертого раунду переговорів між сторонами. Фото: ua.news

Четвертий раунд переговорів між Україною та Росією відбудеться після того, як буде напрацьовано "юридичні формати".

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "Комерсанту".

"Щойно буде напрацьовано взаємні зустрічні вже юридичні формати, буде призначено зустріч - четвертий раунд переговорів. Це може бути завтра, післязавтра. Виходити далі і просто проводити розмови вже, напевно, не треба. Ми обговорили всі питання, ми зараз ці питання намагаємось упакувати у якісь юридичні формати", - сказав він

Подоляк вважає, що риторика Росії в переговорах за останні дні сильно змінилася. Але має пройти ще якийсь час, щоб прийшло розуміння того, в яку ситуацію вона потрапила.

За його словами, сторони підходять до компромісу.

"У нас є всі пропозиції, які так чи інакше захищають ці інтереси, виводять Україну з-під удару з точки зору того, щоб не повторилися подібні ситуації, виводять Україну в компенсаторні якісь історії в правильному сенсі. І ще раз наголошую: російська сторона набагато адекватніше вже дивиться на ситуацію", - зазначив радник глави ОП.

Він наголосив, що для того, щоб російська сторона в цілому на 100% розуміла ту ситуацію, в яку потрапила саме Росія, а не Україна, має пройти ще якийсь час.

7 березня завершився третій раунд переговорів між Україною та Росією у Білорусі. Є позитивні зрушення, повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

До складу української делегації входять: голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли відбудеться четвертий раунд переговорів РФ та України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі