четвер, 29 червня 2023 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Потенційний кандидат у президенти США від "республіканців" Майк Пенс прибув в Україну і зустрівся із Зеленським
Оновлено
4

Пенс поспілкувався з українцями в Ірпені
Фото: nbcnews.com
Американський політик вшанував загиблих у Мощуні
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з американським сенатором Майком Пенсом
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з американським сенатором Майком Пенсом

Колишній віцепрезидент Сполучених Штатів Америки, потенційний кандидат у президенти від Республіканської партії Майк Пенс прибув із неанонсованим візитом в Україну.

Пенс зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомив американський телеканал NBC News.

Також американський політик відвідав Мощун, Ірпінь і Бучу у Київській області.

"Приїзд сюди як приватної особи, можливість на власні очі побачити героїзм українських солдатів. Побачити героїзм людей в Ірпені. Побачити сім'ї, чиї будинки були буквально розбомблені в розпал російського вторгнення лише зміцнює мою рішучість зробити свій внесок, продовжувати закликати до рішучої американської підтримки наших українських друзів і союзників", – заявив Пенс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон розкрив пакет допомоги для України на пів мільярда

"Я тут, тому що важливо, щоб американський народ зрозумів прогрес, якого ми досягли. І те, як підтримка українських військових відповідає нашим національним інтересам", – сказав Пенс.

"Цінуємо, що обидві головні партії США – Республіканська й Демократична – залишаються єдиними в підтримці України. І, звичайно, ми відчуваємо потужну підтримку народу Сполучених Штатів", – сказав Зеленський під час зустрічі з Пенсом.

Глава держави відзначив надзвичайно важливу потужну підтримку України з боку американського народу, президента США Джозефа Байдена, Конгресу та обох партій.

Зеленський розповів Пенсу про ситуацію на полі бою, поділився українською оцінкою нещодавніх подій у РФ і того, як вони вплинуть на безпеку в регіоні.

Президент наголосив на першочерговій важливості посилення оборонної допомоги Україні з боку партнерів, зокрема артилерією і далекобійною зброєю.

Глава держави відзначив важливість якнайшвидшої підготовки українських пілотів і надання Україні бойових літаків F-16.

Сказав про очікування від Вільнюського саміту НАТО. Зеленський заявив, що партнери мають продемонструвати рішучість і дати Україні визначеність щодо майбутнього членства.

"Це те, що мотивуватиме наших людей. І це також зброя, тільки політична. Можливо, вона навіть потужніша за ракети. Для цього ми маємо побачити своє майбутнє в НАТО", – заявив президент.

Минулого місяця Зеленський зустрівся із делегацією Конгресу США. Україна досягла рівня взаємодії із США, якого досі не було, сказав президент.

У лютому в Україну приїжджав Байден, зустрівся із Зеленським. Перед цим у грудні президент України виступив у Конгресі США.

Зараз ви читаєте новину «Потенційний кандидат у президенти США від "республіканців" Майк Пенс прибув в Україну і зустрівся із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі