понеділок, 21 грудня 2020 12:18

Посол України розповів про комунікацію із ЄС щодо нового виду коронавірусу

Посол України розповів про комунікацію із ЄС щодо нового виду коронавірусу
Україну долучили до Європейського комітету з питань безпеки здоров'я. Фото: pixabay.com

Євросоюз та Україна мають налагоджену комунікацію щодо поширення нового виду мутації коронавірусу, виявленого у Великій Британії.

Про це під час брифінгу заявив посол України при ЄС Микола Точицький, передає УНН.

"Щодо нового виду коронавірусу, який йде ніби з Британії, як я говорив, ми долучились як спостерігачі до Європейського комітету з питань безпеки здоров'я. Є відповідна комунікація на щоденній основі між нашим МОЗ і фахівцями Європейського комітету. Тому всі ці речі проговорюються безпосередньо фахівцями, і безпосередньо українським МОЗ з МОЗ ЄС", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий штам коронавірусу: авіасполучення з Великою Британією припинило 22 країни

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що у країні підтверджено новий генетично мутований вид коронавірусу, який може бути на 70% заразніший. Британський уряд посилив карантинні обмеження в Лондоні та на південному сході Англії. Новий штам коронавірусу став широко поширюватися в країні із середини листопада. Сам штам був виявлений у вересні. Поки що немає доказів того, що ця мутація призводить до більшої смертності або впливає на дію вакцин та лікування.

Зараз ви читаєте новину «Посол України розповів про комунікацію із ЄС щодо нового виду коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі