понеділок, 21 грудня 2020 04:53

ЄС скликає антикризову нараду через нову мутацію коронавірусу

ЄС скликає антикризову нараду через нову мутацію коронавірусу

Головування Німеччини в Раді ЄС проведе в Брюсселі нараду антикризового механізму у зв'язку з ситуацією навколо нового різновиду коронавірусу. Засідання відбудеться в понеділок, 21 грудня.

Тим часом канцлер ФРН Анґела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн і голова Європейської ради Шарль Мішель провели телефонні переговори, щоб скоординувати зусилля з протидії пандемії. Про це повідомляє DW.

Факт переговорів підтвердили в пресслужбі Єлисейського палацу. Макрон також скликав ввечері 20 грудня екстрене засідання Ради оборони Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий штам коронавірусу: ВООЗ закликає Європу посилити контроль

Новий варіант коронавірусу став широко поширюватися в країні з середини листопада. Сам штам виявили у вересні. За оцінкою профільних британських органів, ступінь зараження, пов'язана з цим штамом, на 70% вища, ніж при вже відомих варіантах. Поки немає доказів того, що ця мутація призводить до більшої смертності або впливає на дію вакцин та лікування.

Зараз ви читаєте новину «ЄС скликає антикризову нараду через нову мутацію коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі