субота, 11 грудня 2021 20:58

Помічниця держсекретаря США їде до Києва і Москви

Помічниця держсекретаря США їде до Києва і Москви
Карен Донфрід  і голова МЗС України Дмитро Кулеба. Фото: facebook.com/usdos.ukraine

Помічниця держсекретаря Сполучених Штатів Америки Карен Донфрід 13-15 грудня відвідає Україну і Росію.

Її зустріч з високопосадовцями запланована на 13-15 грудня, повідомила пресслужба Держдепартаменту США.

"Помічник держсекретаря з європейських та євразійських справ Карен Донфрід 13-15 грудня відвідає Київ і Москву. Там вона зустрінеться з високопосадовцями та обговорить російське військове посилення (поблизу України. - Gazeta.ua)", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США виділять $20 млн Україні для зміцнення кордонів

Під час зустрічей Донфрід також порушить питання дипломатичного урегулювання збройного конфлікту на Сході України шляхом виконання Мінських угод й підтримки "Нормандського формату". Також вона "підкреслить відданість США суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України".

"Потім Донфрід відправиться в Брюссель, 15-16 грудня, щоб проконсультуватися з союзниками по НАТО та партнерами по ЄС щодо зусиль для пошуку дипломатичного рішення", - додали в повідомленні.

7 грудня відбулися перемовини президента США Джо Байдена та президента Росії Володимира Путіна. Зокрема, політики обговорювали ситуацію з російськими військовими на кордоні з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Помічниця держсекретаря США їде до Києва і Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі