четвер, 01 березня 2012 11:44

Партії мають більше залучати жінок до виборів - дикректор НДІ

Партії мають більше залучати жінок до виборів - дикректор НДІ

Директор Національного демократичного інституту в Україні Крістіна Вілфор закликала вище керівництво країни збільшити кількість жінок на керівних посадах та ролі в політичному житті країни.

Про це вона сказала у вільній дискусії на тему "Розширення прав та можливостей жінок з метою посилення політичних партій".

"Важливо збільшити роль жінок в Україні. Це забезпечить можливість рухатися вперед. Наразі відповідальність лежить на політичних партіях за те, щоб на наступних виборах більше цінувалася роль жінок-кандидаток, партійних активісток та виборців, - наголосила Вілфор. -  Україна не може бути справді демократичною країною з такою малою кількістю жінок у парламенті. 8% - це дуже мало".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збулася мрія Азарова - "в уряді з'явилася чудова жінка"

Вона також зазначила, що найгірша ситуація із гендерною рівністю в Африці:

"Але Україна все ж таки має перевагу над Африкою. У вас жінки працюють в уряді та на керівних посадах різних рівнів в регіонах... Врахуйте, що 2/3 виборців в Україні — жінки. Ви можете отримати більшу підтримку виборців завдяки тому, що проведете внутрішні реформи, які просувають участь жінок. Розширення можливостей жінок в середині партій не тільки правильна стратегія, а й дуже розумна на цих виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 62% українців вважають, що в Україні утискають права жінок

Директор Національного демократичного існституту зауважила, що партія "Удар" та "Фронт Змін" вже створили жіночі крила своїх партій. За її словами, Партія регіонів теж багато зробила для гендерної рівності, бо "виховує жінок як кандидатів в багатомандатні округи".

"Ми б хотіли працювати з тими партіями, у яких є жінки", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров розповів, коли в уряді з'являться жінки

"У США є така традиція — залучати жінок до виборів. Колись Джон Кеннеді, будучи кандидатом в президенти, отримав листа від людини з його команди. Ця людина запитувала, чи хотів би він іти на вибори і працювати з віце-прем'єром жінкою. Він сказав, що це добре, бо вони хороші аналітики", - підсумувала Вілфор.

Зараз ви читаєте новину «Партії мають більше залучати жінок до виборів - дикректор НДІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі